Grote twijfels Deila voor Union-Standard: Iedereen moet 100% zijn

Grote twijfels Deila voor Union-Standard: "Iedereen moet 100% zijn"

16 februari - 16:59
5

De aanval van Standard Luik is niet op volle sterkte, de ploeg van hoofdtrainer Ronny Deila heeft meerdere spelers die niet volledig fit zijn. Dit komt slecht uit want zaterdag wacht een pittige uitdaging uit bij Union SG.

Vooral de aanval van Standard is zeer twijfelachtig voor de ontmoeting met Union. Zo is Renaud Emond nog niet wedstrijdfit en is de inzetbaarheid van Stipe Perica en Noah Ohio twijfelachtig. Zo weet RTBF.

Hoofdtrainer Ronny Deila wil alleen spelers opstellen die 100% fit zijn. "Voor spits Stipe Perica denk ik dat het zaterdag iets te vroeg zal zijn om te spelen. Hij weet zijn schouder nog niet 100% te gebruiken en mijn uitgangspunt is dat iedereen 100% moet zijn om te spelen", zo vertelde Deila.

Voor spits Ohio geldt precies hetzelfde, ook van Ohio verlangt Deila niets anders dan 100%. "Ik waarschuwde hem dat als hij speelde, hij klaar moest zijn om het juiste te doen en dat er geen excuses zijn. Hopelijk is hij 100 procent en klaar om te spelen", zo sprak Deila duidelijk.

Wat betreft spits Emond heeft Deila meer duidelijkheid, volgens de hoofdtrainer is Emond er simpelweg nog niet klaar voor.  Het is niet eerlijk om hem te vragen al net zoveel te doen als de anderen als hij terugkomt van 4 maanden blessureleed. Het belangrijkste is dat hij geen pijn voelt. Het doel is dat hij er fysiek klaar voor is", zo besloot Deila.