Defour voor KV Mechelen - KRC Genk: “Genk voetbalt en laat voetballen”

Defour voor KV Mechelen - KRC Genk: “Genk voetbalt en laat voetballen”

16 februari - 15:45
3

Defour en KV Mechelen staan morgen avond tegenover koploper KRC Genk met ex-coach Wouter Vrancken. Malinwa put vertrouwen uit de vorige confrontatie toen Mechelen op bezoek kwam in de Cegeka Arena.

Defour herinnert zich de heenwedstrijd tussen Genk en Mechelen nog goed en zag daar dat zijn ploeg een aardige partij op de mat legde. “We speelden toen onze beste uitmatch van het seizoen, omdat Genk voetbalt en laat voetballen. De ruimtes die er lagen hebben we goed uitgebuit”, zo vertelde de hoofdtrainer aan de Gazet van Antwerpen.

Defour voorziet dat de pluspunten vanuit de heenwedstrijd mogelijk weer terug zullen komen in de aankomende confrontatie. “Yonas Malede en Julien Ngoy vormden in de Cegeka Arena een uitstekende tandem. Een wisselwerking die we morgen misschien opnieuw terugzien”, zo vertelde Defour.

Defour legt uit waar het die vorige wedstrijd volgens hem fout ging. “Alleen werden we twee keer op dezelfde fase geklopt en speelden we in het slot de man-meersituatie niet goed uit.” Ook ziet de hoofdtrainer in dat hij nu flink zal moeten puzzelen door het hoge aantal geblesseerde spelers.

Momenteel zijn de volgende spelers niet-inzetbaar bij KV Mechelen: Bijker, Walsh, Vanlerberghe en Bolingoli geblesseerd. Verstraete en Schoofs zitten beide een schorsing uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s