Van der Brempt (ex-Club Brugge) over periode Salzburg: “Ik heb geduld”

Van der Brempt (ex-Club Brugge) over periode Salzburg: “Ik heb geduld”

16 februari - 13:44 Laatste update: 13:31
4

Het is ondertussen al zo’n jaar geleden dat Ignace Van der Brempt Club Brugge verliet voor een avontuur bij RB Salzburg. De jonge Belg is er niettemin zeker van dat hij de beste keuze voor zijn carrière heeft gemaakt.

Tot nog toe heeft Van der Brempt nog geen potten gebroken bij Salzburg. Hij hoopt dan ook meer speeltijd te krijgen. Toch klinkt de voormalige speler van Club Brugge tevreden over zijn keuze. "Het gaat heel goed met me! Helaas zijn we net uitgeschakeld in de Oostenrijkse beker en de Europa League", aldus Van der Brempt. 

Toen hij aankwam bij Salzburg, was het midden in het seizoen. Het was dan ook veel verandering in één keer voor hem. “Het was moeilijk, ook al kon ik verschillende wedstrijden spelen. En toen werden we gekroond tot kampioen”, getuigt de verdediger. Niet veel later de voormalige speler van Club Brugge een kleine blessure, sindsdien zijn de speelkansen geslonken voor Van der Brempt. “Maar ik heb geduld."

Hij gelooft wel dat de hij nog steeds volop in de plannen van de club voorkomt. Toen hij bij Salzburg aankwam had hij echter wel andere verwachtingen. “Ik dacht dat ik meer zou spelen en meer zou kunnen laten zien”, aldus Van der Brempt in een interview met DH Sport. “Maar het is niet makkelijk om zo van land te veranderen. Het is de eerste keer en ik ben nog jong. Het is niet makkelijk, maar zo leer je.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie