Moeder van Sardella (Anderlecht) getuigt: “Heeft ware niveau nog niet laten zien

Moeder van Sardella (Anderlecht) getuigt: “Heeft ware niveau nog niet laten zien"

16-02-2023 10:41
9

Cécile Mbamba, de moeder van Killian Sardella, vertelt hoe haar zoon van bankzitter naar titularis evolueerde. De verdediger van RSC Anderlecht speelt een sterk na de jaarwissel bij Paars-Wit, al verliep het niet altijd vlekkeloos voor het talent. 

"Ik zie Killian met opgeheven hoofd spelen sinds het begin van 2023. Hij maakt zichzelf wijs dat hij niets meer te verliezen heeft”, klinkt het bij de moeder van het talent. “Hij is zwaar bekritiseerd en heeft twee jaar niet gespeeld.” De mama van sardella ziet dan ook dat hij momenteel van elk moment geniet op het veld.

“In het verleden was elke wedstrijd een test. Hij dacht: Ik moet de beste zijn, want als ik een slechte wedstrijd speel, lig ik uit het team”, geeft de mama aan. De moeder getuigt over een jonge man die tot in de perfectie alles wilt uitvoeren. Het zit, volgens Cécile Mbamba, in zijn aard. Ze gelooft dat het zowel een kracht als een zwakte is.

“Hij legt soms te veel druk op zichzelf. De Killian die ik op het veld zie, heeft zijn ware niveau nog niet laten zien. Hij speelt heel sober. Als hij volledig vertrouwen heeft, zal hij zich laten gaan. Geef hem tijd”, besluit de moeder.