Real Madrid walst zonder Courtois en Hazard over Elche: dubbelslag Benzema

15-02-2023 23:00
1

Real Madrid heeft woensdagavond geen kind gehad aan hekkensluiter Elche. De Koninklijke was negentig minuten lang dominant en won uiteindelijk met ruime cijfers: 4-0. Thibaut Courtois en Eden Hazard moesten verstek geven door blessureleed.

De wedstrijd was acht minuten oud toen Marco Asensio Real al op voorsprong zette. Na een fraaie individuele actie schoof de aanvaller de bal in de verre hoek achter de doelman van Elche. Daarna was het de beurt aan Karim Benzema, die tot twee keer toe toesloeg vanaf de penaltystip. Na een halfuur kopte de Fransman de bal op de hand van zijn directe tegenstander, waardoor de arbiter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen.

Even later versierde Rodrygo een penalty, waardoor de bal opnieuw op de stip kwam te liggen. Benzema schoot beide strafschoppen onberispelijk binnen en zette de stand op 3-0. Daarmee was het duel al voor rust gespeeld. Na rust nam Real gas terug en maakte de ploeg van Carlo Ancelotti er nog één bij. Luka Modric bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 4-0.

Door de zege komt Real op 48 punten in La Liga. Het gat met koploper FC Barcelona is met nog zeventien speelrondes te gaan aanzienlijk. De Catalanen hebben 56 punten verzameld.