'Messi laat PSG in onderhandelingen schrikken en stuurt aan op vertrek uit Europa'

'Messi laat PSG in onderhandelingen schrikken en stuurt aan op vertrek uit Europa'

15-02-2023 20:35
1

De kans dat Lionel Messi zijn contract bij Paris Saint-Germain verlengt, neemt af. Dat schrijft het toonaangevende L'Équipe, dat weet dat de 35-jarige Argentijn overweegt te vertrekken uit Europa.

Messi ligt tot komende zomer vast in Parijs, al heeft PSG de optie het contract met een jaar te verlengen. Toch hoopt de koploper van de Ligue 1 de huidige verbintenis open te breken. Lange tijd werd gedacht dat beide partijen tot een akkoord zouden komen, maar Messi is volgens het Franse medium bijgedraaid. Hij is naar verluidt steeds minder overtuigd om bij te tekenen bij PSG.

Woensdag vond er een ontmoeting plaats tussen de clubleiding van PSG en Jorge Messi, de vader van de sterspeler. Tot dusver is er geen overeenstemming bereikt over een nieuw contract en deze zou verder weg zijn dan ooit. De Parijzenaren zijn nog altijd vol vertrouwen over een contractverlenging. De entourage van Messi is minder happig om bij te tekenen, klinkt het. 

Messi staat naar verluidt open voor een vertrek naar de Verenigde Staten. L'Équipe meldt dat Inter Miami FC op pole position staat om de aanvaller in te lijven. Het is onduidelijk of de Amerikanen na dit seizoen, of medio 2024 willen toeslaan.