Ter Stegen over nieuwe leider bij Barcelona: Als hij praat, moet je luisteren

Ter Stegen over nieuwe leider bij Barcelona: "Als hij praat, moet je luisteren"

15-02-2023 15:41

Er vindt een renaissance plaats in Barcelona, volgens FC Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen. De Catalanen zijn dit seizoen bezig aan een sterke reeks wedstrijden. Er is een groot verschil met vorig jaar, zo vertelt de Duitse doelman aan The Guardian.

Barcelona strijdt nog volop mee op meerdere fronten. De club gaat aan kop in La Liga, bekerde onlangs verder en speelt in de Europa League tegen Manchester United. Vorig jaar werd de ploeg van trainer Xavi nog uit het Europese toernooi geknikkerd door Eintracht Frankfurt.

Dit jaar is de sfeer een stuk positiever. Uitblinkers zijn toptalenten Pedri en Gavi, die zich wekelijks laten gelden. Over laatstgenoemde is Ter Stegen enorm complimenteus. "Hij brengt iets nieuws binnen dit team. Hij vecht voor elke bal en is nergens bang voor. Dat is zijn mentaliteit. Daarom is hij heel belangrijk voor het team."

Barcelona haalde zoals bekend afgelopen zomer ook Robert Lewandowski naar Camp Nou. De spits is niet alleen binnen de lijnen van belang met zijn goals. "Hij past zich al goed aan wat betreft de taalbarriere. Hij spreekt veel met de jongere spelers en die weten het ook. Als hij praat, moet je luisteren."