'Deuren matchen Beerschot blijven open, wel fikse boete uitgedeeld'

'Deuren matchen Beerschot blijven open, wel fikse boete uitgedeeld'

15-02-2023 14:15

Beerschot krijgt een fikse boete van Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP). Beerschot is maar liefst 10.000 euro verschuldigd aan het DCP. De boete is voor de afgebroken stoeltjes en de opgezochte confrontatie met het thuisaanhang van SK Beveren tijdens de met 2-0 verloren match op 22 januari. Dat schrijft Het Nieuwsblad

Het begon tijdens de match al met het werpen van bekertjes op het veld, maar na de 2-0 in de 95e minuut ging het écht mis. Supporters daagden elkaar uit en dat mondde uit in het het slopen van stoeltjes. Daarna zochten Beerschot-fans de confrontatie op met de neutrale zone, die juist omgeven was met een extra lint.

Beerschot ontkende schuld niet geheel, maar van afbraak zou geen sprake zijn aangezien de stoeltjes al los zaten volgens de Antwerpse club. De club hoopte daarmee met een lichte straf weg te komen in het verweer bij het DCP.

Het DCP begon tijdens het verweer over het herhaaldelijk tegen een sanctie aanlopen van Beerschot. Dat ging onder andere over rumoer bij Union SG van vorig seizoen, waardoor de Antwerpse club nog drie wedstrijden zonder supporters zou spelen. Het DCP maakte deze niet effectief vanwege het kordaat ingrijpen van de veiligheidsverantwoordelijke tijdens de match.

Beerschot, dat in de Challenger Pro League op de 3e plek staat, degradeerde afgelopen seizoen uit de Jupiler Pro League. De club staat op 8 punten achterstand van koploper RWD Molenbeek in de Challenger Pro League.