Vandenbempt haalt fans uit droom: ''Club Brugge hoeft er niet aan te beginnen''

Vandenbempt haalt fans uit droom: ''Club Brugge hoeft er niet aan te beginnen''

15-02-2023 09:00
31

Club Brugge speelt woensdagavond een langverwacht CL-duel tegen Benfica. Fans hebben de droom dat Club Brugge bij de laatste acht van het prestigieuze toernooi kunnen komen. Peter Vandenbempt schudt supporters wakker in een CL-special van De Tribune.

''Als we het Benfica van tegen Juventus en PSG te zien krijgen (de twee ploegen die het achter zich liet in zijn groep), dan hoef je er als Club Brugge niet eens aan te beginnen. Dan moet je grote angst hebben voor een geweldig pak rammel'', vertelt Vandenbempt, die Benfica al jaren lang aan het werk ziet in het Estadio da Luz.

Toch zet Vandenbempt de deur op een kier voor succes. Als Club Brugge een goede thuismatch speelt met een ruime overwinning, dan zou het kunnen lukken. ''Maar stel nu dat Club een kleine overwinning kan behalen in eigen stadion. Dan moet het nog altijd naar Benfica, waar het tegen een enorme muur komt te staan'', aldus Vandenbempt die een overwinning van Club Brugge onwaarschijnlijk acht.

Club Brugge versloeg 13 september Benfica-rivaal FC Porto in Portugal met maar liefst 4-0. In dat Champions League-duel scoorde Ferran Jutgla de openingstreffer met een penalty. Scott Parker heeft aangegeven dat Jutgla fit is en bij de selectie zit voor de match tegen Benfica.