Potter na transfergeweld van Chelsea: Er ontstaat meer druk en meer verwachting

Potter na transfergeweld van Chelsea: "Er ontstaat meer druk en meer verwachting"

15-02-2023 10:14
2

Chelsea-coach Graham Potter liet op de persconferentie van dinsdag merken dat er veel druk op hem stond na de transferperiode die Chelsea heeft doorgemaakt. Een echte hechte groep vormen met veel nieuwe spelers kost tijd, zegt de Engelse manager.

Potter, die het stokje bij Chelsea overnam van Thomas Tuchel, staat nu voor een selectie met veel nieuwe gezichten. De club uit Londen heeft een enorme hoeveelheid aan geld uitgegeven in de winter. Van buitenaf zorgt dit voor een nieuwe blik op de prestaties van The Blues. "Er ontstaat meer druk en meer verwachting als je geld uitgeeft. Dat we moeten winnen, is logisch. Gelukkig werkt voetbal niet zo. Je hebt meer dan geld nodig om te winnen", aldus de coach op de persconferentie.

Chelsea treedt in de Champions League aan tegen Borussia Dortmund. Voor dit toernooi wist de Engelse club een groot deel van hun winteraankopen in te schrijven. "Ik ben erg blij met hoe ze zich in de groep hebben genesteld en hoe de bestaande spelers hen hebben geholpen", vermeldt Potter op de persconferentie. Op woensdag nemen de clubs het tegen elkaar op in het Signal Iduna Park.