OFFICIEEL: Oddo is de opvolger van Rossi bij het SPAL waar Nainggolan actief is

OFFICIEEL: Oddo is de opvolger van Rossi bij het SPAL waar Nainggolan actief is

14-02-2023 15:15 Laatste update: 18:45

Radja Nainggolan is nu officieel zijn hoofdtrainer Daniele De Rossi bij SPAL kwijt. De Italiaanse oefenmeester is samen met zijn staf ontslagen bij de Italiaanse 2e klasser SPAL. Dit meldt de club via zijn officiële kanalen. 

Nainggolan gaf eerder aan dat hij heel graag SPAL wilde versterken vooral omdat zijn vriend en oud-ploeggenoot De Rossi daar actief was als hoofdtrainer. De twee stonden samen langere tijd op het middenveld van AS Roma.

De resultaten van SPAL zijn een grote reden geweest voor het ontslag van De Rossi. De Rossi tekende bij SPAL in oktober, toen stond de club nog op een veertiende plaats in de Italiaanse serie B. Op dit moment staat SPAL op een achttiende met slechts twee punten meer dan de nummer twintig Cosenza Calcio.

UPDATE: Na het ontslag van Rossi hoopt SPAL dat Massimo Oddo het tij gaat keren.  Voor de vroegere rechtsback is het ook zijn eerste club op dit niveau. De hoogste ploeg die hij coachte was Padova uit de Serie C. Oddo als De Rossi maakten allebei onderdeel uit van het team dat glorieus wereldkampioen werd tijdens het WK in 2006. Oddo speelde als linksback ook voor AC Milan en SS Lazio.