'Niet Schreuder, maar Marsch wordt nieuwe coach van Southampton'

'Niet Schreuder, maar Marsch wordt nieuwe coach van Southampton'

14-02-2023 12:02
1

Jesse Marsch wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe manager van Southampton. Dat meldt The Athletic. De 49-jarige Amerikaan werd begin deze maand nog ontslagen bij Leeds United.

Marsch en Southampton hebben afgelopen maandag met elkaar om de tafel gezeten. Daar is de duur van zijn contract besproken. Southampton brak onlangs met Nathan Jones. Onder zijn leiding zakte de club af naar de laatste plek in de Premier League

Marsch moet The Saints nu behoeden voor degradatie, een klus waartoe hij door het bestuur van Leeds niet tot in staat werd geacht. Southampton wil snel handelen en hoopt de nieuwe manager voor het duel met Chelsea op 18 februari al te hebben gepresenteerd. 

Volgens The Athletic heeft Southampton ook nagedacht over Frank Lampard en Steven Gerrard als nieuwe manager. Mocht Marsch daadwerkelijk een contract tekenen bij Southampton, dan treft hij al heel snel zijn oud-werkgever. Op 25 februari gaat de club immers al op bezoek bij Leeds.

Maandag meldde BBC nog dat voormalig Club Brugge-coach Alfred Schreuder mogelijk de nieuwe manager zou worden bij Leeds United. Leeds United en Schreuder kwamen er echter niet uit, waardoor de deal niet doorging.