Beerschot vat Promotie Play-Off aan zonder Konstantopoulos na cynische fout

Beerschot vat Promotie Play-Off aan zonder Konstantopoulos na cynische fout

13-02-2023 18:11

In haar laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de Challenger Pro League kreeg K. Beerschot V.A. nog een dreun te verwerken. Thuis tegen koploper RWDM had het de kans om een statement te maken, maar De Ratten ondergingen de wet van de sterkste en gingen dan ook de boot in: 0-1. Tot overmaat van ramp zal het Apostolos Konstantopoulos de komende wedstrijden moeten missen.

Ondanks zijn gevleugelde voornaam liet de Griek zich in het slot van de partij niet van zijn meest katholieke kant zien. In de voorlaatste minuut pakte Konstantopoulos uit met een cynische overtreding, waarop de scheidsrechter hem op een rood karton trakteerde. Het Bondsparket heeft nu een minnelijke schikking voorgesteld. Konstantopoulos zou twee wedstrijden effectief aan de kant moeten blijven.

Daar komt nog een voorwaardelijke schorsing van één speeldag bovenop én een boete van 2.500 euro. Concreet zal Beerschot haar twintigjarige verdediger dus aan de kant moeten laten in de eerste twee wedstrijden van de komende Promotie Play-Offs. Die beginnen in het weekend van 25 februari. Met dertien basisplaatsen is Konstantopoulos normaal gezien een vaste waarde in de paars-witte achterhoede.