“De houding van Alderweireld (Antwerp) straalt af op de rest van zijn team”

“De houding van Alderweireld (Antwerp) straalt af op de rest van zijn team”

13-02-2023 09:32
5

Analist bij La Dernière Heure, Alexandre Teklak, bestudeert elke speeldag een wedstrijd in de Jupiler Pro League. Deze week was de analist onder de indruk van de prestatie van Antwerp op het veld van KRC Genk. Vooral Toby Alderweireld kon hem bekoren. 

Teklak heeft de wedstrijd tussen Genk en Antwerpen geanalyseerd. Alderweireld was volgens hem de grote factor in de topper. “Zijn houding straalt af op het hele team”, merkt de analist op. “Wat me vooral opviel was de woede van Alderweireld aan het einde, in de tekens, de gebaren die hij naar zijn teamgenoten richtte”. 

Het was volgens de analist erg opmerkelijk hoe de centrale verdediger een soort vechtlust uitstraalt. Hij gelooft dan ook dat dit besmettelijk werkt op andere spelers bij Antwerp. “Een geweldige gemoedstoestand”, gelooft Teklak. “Niet te vergeten dat deze woede zich nooit vertaalt in een overtreding. Alderweireld maakt nooit een onnodige fout. Als hij dat doet, is dat omdat het nodig is.”

Antwerp en Alderweireld staan na de winst tegen de leider op een derde plek in het klassement. Ze tellen nu twaalf punten minder dan KRC Genk en volgen op zes punten van Union Saint-Gilloise