RWDM doet reuzezaak met uitzege bij Beerschot en wordt weer alleen leider in CPL

RWDM doet reuzezaak met uitzege bij Beerschot en wordt weer alleen leider in CPL

12 februari - 22:16
9

RWDM heeft een uitroepteken geplaatst achter haar titelambities in de Challenger Pro League. In de topaffiche op het veld van K. Beerschot V.A., het nummer drie in de stand, legden de Brusselaars hun wil op. Die dominantie zetten ze ook om in drie punten: 0-1.

Van bij het eerste fluitsignaal ontwikkelde RWDM haar eigen voetbal op het Kiel. De bezoekers zetten hoge druk op de Beerschot-defensie en lieten de bal zelf vlot van voet naar voet gaan. Levensgrote doelkansen kwamen daar niet bijzonder vaak uit voort, al deed Ivann Botella wel zijn uiterste best om daar verandering in te brengen. Verder werd de eerste helft doorspekt met kleine en grotere overtredingen.

In het tweede bedrijf kregen de aanwezige toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. RWDM eiste de bal op, zocht naar openingen en vond er uiteindelijk ook een beslissende. Daar had het wel een strafschop voor nodig. Mickaël Biron verloste de koploper met de 0-1. Nadien was het aan Beerschot om te reageren, maar al bij al kwam daar te weinig uit voort.

RWDM pakt zo een gouden zege met het oog op de titel en de bijbehorende promotie. De club uit Molenbeek is nu weer alleen leider, met drie punten voorsprong op SK Beveren. Beerschot staat intussen al op acht punten. Het duel tussen beide topploegen was meteen ook het laatste uit de reguliere fase van de CPL. Vanaf volgende week gaat de top-zes in de promotie-Play-Off op zoek naar het felbegeerde ticketje voor het hoogste niveau.