Zulte Waregem krijgt extra klap te verwerken: 'Vormer heeft sleutelbeen gebroken'

Zulte Waregem krijgt extra klap te verwerken: 'Vormer heeft sleutelbeen gebroken'

12 februari - 21:58 Laatste update: 22:01
14

SV Zulte Waregem heeft er een ontnuchterende zondagavond opzitten. De fusieclub kon zelf niet winnen in de kelderkraker met KV Oostende (1-1), zag enkele concurrenten wél een driepunter veroveren en als klap op de vuurpijl viel Ruud Vormer al vroeg uit met pijn aan de schouder. Het verdict voor de Nederlander zou behoorlijk hard zijn: gebroken sleutelbeen.

Al in de eerste minuut kreeg Vormer een stevige duw te verwerken. De winteraanwinst ging fel tegen de grasmat en tastte nadien verschillende keren naar de schouder. Na een kwartiertje kon hij niet anders dan de handdoek in de ring gooien. Volgens Het Nieuwsblad is de vrees van Zulte Waregem nu ook uitgekomen: Vormer heeft zijn sleutelbeen gebroken.

Daardoor zal hij aan de kant moeten staan in de meest cruciale periode van het seizoen voor Essevee. Er wordt geschat dat Vormer zes tot acht weken uit roulatie zal zijn. Dat zou neerkomen op ongeveer evenveel gemiste wedstrijden in de Jupiler Pro League. Bovendien kan Zulte Waregem evenmin op haar middenvelder rekenen in de terugwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup. Daarin moet een 2-1-achterstand tegen KV Mechelen nog opgehaald worden.

Ook Mbaye Leye bevestigde de blessure na afloop van het degradatieduel met Oostende. "De kans is groot dat het einde seizoen is voor Vormer", liet de trainer zich ontvallen bij Eleven Sports. Dat zou uiteraard een flinke slok op de borrel schelen voor Zulte Waregem en haar kansen om in de JPL te blijven.