Gemiste kansen breken Leeds op, Man United boekt de overwinning

Gemiste kansen breken Leeds op, Man United boekt de overwinning

12-02-2023 16:58
1

Manchester United heeft op Elland Road drie punten gepakt tegen Leeds United, de mogelijke nieuwe club van Alfred Schreuder. Erik ten Hag zag zijn ploeg woensdag nog met 2-2 gelijkspelen, maar won zondag wel: 0-2.

Leeds speelde een prima wedstrijd op Elland Road, waar de eerste kans voor Summerville was. Manchester United had verder moeite om de thuisploeg op de knieën te krijgen. Een noodkreet om een strafschop werd zonder pardon van tafel geveegd. Daarna redde doelman David de Gea knap op een inzet van Summerville, de meest gevaarlijke man bij Leeds.

De gemiste kansen van Summerville braken Leeds uiteindelijk op. Want nadat de jonge Nederlander ook zijn derde mogelijkheid miste, was het Marcus Rashford die de ban brak voor Manchester United. En kort daarna besliste Alejandro Garnacho het duel, na een assist van Weghorst, die de aanvaller wegstuurde. In de absolute slotfase werden nog twee goals van Manchester United wegens buitenspel afgekeurd. Eén van Rashford, de ander van Weghorst, maar op dat moment was Leeds al verslagen.