Real Madrid heeft Belgen niet nodig in knotsgekke finale van WK voor clubs

Real Madrid heeft Belgen niet nodig in knotsgekke finale van WK voor clubs

11-02-2023 22:22
1

Real Madrid heeft zaterdag het wereldkampioenschap voor clubs gewonnen. De Spaanse grootmacht waren in een doelpuntrijke finale Al Hilal de baas: 5-3.

Real Madrid won eerder deze week in de halve finale eenvoudig met 4-1 van Al Ahly. Ook met Al Hilal leek de Koninklijke weinig moeite te hebben. Binnen twintig minuten stond het 2-0 door doelpunten van Vinícius Júnior en Federico Valverde. De Uruguayaan vond het net door een blunder van de doelman. De Saudische club knokte zich echter knap terug. David Alaba hief buitenspel op en Moussa Mareg kon Andriy Lunin, de vervanger van Thibaut Courtois, verschalken.

In de tweede helft verdubbelde Real weer de marge. Vinícius gaf op wonderschone wijze voor op Karim Benzema, die voor de 3-1 tekende. Valverde maakte vervolgens zijn tweede, maar de defensie van de Spaanse topclub bleek niet waterdicht. De defensie werd verrast in de diepte en Luciano Dario Vietto maakte er 4-2 van. Ook daarna bleef het doelpunten regenen. Vinícius maakte er 5-2 van, voordat Vietto nog iets terugdeed: 5-3.

Real Madrid is desondanks de opvolger van Chelsea. Wel zal coach Carlo Ancelotti met enige zorgen naar zijn defensie hebben gekeken.