Martínez (Argentinië): 'Beelden uit kleedkamer mochten nooit naar buiten komen'

Martínez (Argentinië): 'Beelden uit kleedkamer mochten nooit naar buiten komen'

11 februari - 19:00
3

Emiliano Martínez heeft een boekje opengedaan over zijn plaagstootjes aan het adres van Kylian Mbappé. De Argentijnse doelman bedoelde daar naar eigen zeggen niets persoonlijks mee, zo vertelt hij in een interview met L'Équipe.

Martínez baarde rondom het WK opzien door verschillende rare fratsen uit te halen. Hij had het onder meer gemunt op Mbappé. Zo vroeg de goalie om een minuut stilte voor Mbappé in de kleedkamer, nadat Argentinië wereldkampioen werd. Ook zwaaide hij met een masker van de Franse superster tijdens de bustour van het Argentijnse elftal door Buenos Aires. "Ik heb nooit de intentie gehad om iemand pijn te doen", vertelt Martínez tegen L'Équipe.

"Die beelden uit de kleedkamer hadden nooit naar buiten mogen komen", vervolgt Martínez, die zegt dat dit soort taferelen ook bij andere landen gebeuren. "Op het WK van 2018 verloren wij van Frankrijk en toen hoorden we in de kleedkamer allemaal liedjes over Messi. En als een team van Brazilië wint, zullen ze over Neymar zingen. Het was niks persoonlijks. Ik deed het omdat Mbappé de ster van het team is. Ik heb juist heel veel respect voor hem."

Vervolgens vertelt Martínez over het voorval met het Mbappé-masker. "Er werden veel poppen naar ons gegooid, misschien wel honderd. Ik heb die pop twee seconden vastgehouden en gooide hem terug, dat is alles. Hoe zou ík Mbappé nou belachelijk kunnen maken? Hij heeft een hattrick tegen me gemaakt, in de finale. Hij zal wel denken dat ik zijn pop ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie