Westerlo en KAA Gent zorgen voor spektakelstuk, superdebuut Orban

11-02-2023 17:53 Laatste update: 17:54
25

Westerlo en KAA Gent namen het tegen elkaar op in de Jupiler Pro League. Beide clubs streden om de plaatsen in de Play-Offs. De wedstrijd werd een spektakelstuk en eindigde op een 3-3 gelijkspel.

De eerste helft leverde al vier doelpunten op. Eerst was er nog een schitterende save van Sinan Bolat, maar even later kende de VAR een strafschop toe. Cuypers miste niet en het stond 0-1 voor KAA Gent. Even later stonden de bordjes alweer gelijk. De Cuyper tikte de 1-1 gemakkelijk binnen.

Na een halfuur spelen liet nieuweling Gift Orban zich meteen zien. De Nigeriaan scoorde heerlijk de 1-2 namens de Buffalo’s. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Nacer Chadi was goed gevolgd en legde de 2-2 ruststand vast.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. Van Eenoo zorgde voor de eerste voorsprong van Westerlo. In minuut 66 kwamen de Buffalo’s langszij. Weer Orban zorgde voor de gelijkmaker, wat een debuut van de aanvaller. Orban had even later ook een kans op zijn hattrick, maar miste.

Zo bleef het bij een 3-3 gelijkspel. Beide clubs doen nog volop mee voor een plek in de top acht, maar er wordt niet geprofiteerd van het gelijkspel van Club Brugge tegen Union SG (1-1).