Nainggolan schopt na richting Gheysens: Groot zakenman, maar daar stopt het ook

Nainggolan schopt na richting Gheysens: "Groot zakenman, maar daar stopt het ook"

11-02-2023 11:45
70

Radja Nainggolan mag zich weer voetballer noemen. Bij SPAL, in de Italiaanse Serie B, probeert hij de ellende van zijn turbulente periode bij Royal Antwerp FC te vergeten. Dat doet de middenvelder op geheel eigen wijze: door absoluut geen blad voor de mond te nemen. Integendeel, Nainggolan kijkt verbitterd terug op zijn tijd op de Bosuil.

De overeenkomst tussen Antwerp en Nainggolan werd in de herfst van vorig jaar ontbonden, onder meer na het veelbesproken vape-incident op Sclessin. De gewezen Rode Duivel voelde de bui echter al eerder hangen. "Volgens mij hadden ze bij Antwerp toen al een plannetje om mij aan de kant te schuiven", vertelt Nainggolan in Het Nieuwsblad. Hij verwijst naar de zomerse transfer van Jurgen Ekkelenkamp, die in zijn ogen speelminuten "werden beloofd" opdat hij niet voor Club Brugge zou kiezen. "Ekkelenkamp speelde ça va , maar ook niet om te zeggen dat hij beter bezig was dan ik", geeft Nainggolan zijn ongezouten mening.

Toch gaat Nainggolan ook zijn eigen verantwoordelijkheid niet uit de weg. "Helaas heb ik hen zelf een stok gegeven om mee te slaan", doelt hij op zijn vapebeurt, de druppel die de emmer deed overlopen. De Antwerpenaar was naar eigen zeggen bereid om voor die fout te boeten, maar niet op de manier die The Great Old voorstelde, namelijk door naar de B-kern af te zakken. "Ik had gerust een boete van 50.000 euro willen betalen, die we dan hadden kunnen doorstorten aan Kom Op Tegen Kanker. Geld, daar heb ik schijt aan", klinkt het. 

Parasiet zonder dochters
Sindsdien werd Nainggolan op de Bosuil behandeld als "een parasiet". Vooral voorzitter Paul Gheysens moet het ontgelden. "Als Van Bommel zegt dat dat zijn keuze was, dan is het een leugenaar. Dat is honderd procent zeker de beslissing van de voorzitter geweest", is Nainggolan helder. De huidige sterke man bij het Stamnummer Eén heeft het helemaal verkorven bij hem. "Hij wilde mij gewoon het land uit. Hij is een groot zakenman, maar daar stopt het dan ook."

Na zijn vlucht naar Italië heeft Nainggolan immers een zwaarder verlies geleden. Zijn twee dochters, die in België wonen, zal hij de komende maanden veel minder zien. "Dat Antwerp mijn voetbalplezier heeft afgepakt: tot daaraan toe. Maar dat ik door Gheysens mijn dochters opnieuw heb moeten achterlaten, dat ga ik hem nooit vergeven", besluit hij.