Stunt in de maak: 'Ancelotti verlaat Courtois en Hazard voor Brazilië'

Stunt in de maak: 'Ancelotti verlaat Courtois en Hazard voor Brazilië'

10-02-2023 15:14
12

Groot nieuws uit Brazilië: Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti heeft zijn jawoord gegeven aan de Braziliaanse bond. De Italiaanse oefenmeester wordt de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg en volgt Tite, die vertrok na de WK-uitschakeling tegen Kroatië, op.

Met dat nieuws pakt de Braziliaanse tak van ESPN uit. De twee partijen zijn al akkoord, maar er is gekozen om voorlopig nog niets naar buiten te brengen. Ancelotti heeft bij Real Madrid een contract tot 2024. Eerder zei de Italiaan na Real Madrid zijn carrière te beëindigen. Daar lijkt hij dus op terug te komen.

Ancelotti tekent in juli 2023 voor drie jaar, weet het medium. In 2026 wordt het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada gespeeld. Ancelotti zal daar dus de eindverantwoordelijke zijn. Braziliaanse spelers bij Real Madrid weten al van het nieuws en zijn enthousiast, klinkt het.

Het is de eerste keer dat Ancelotti bondscoach wordt. In het verleden was hij al wel werkzaam bij Italië als assistent. Pep Guardiola en José Mourinho werden ook in verband gebracht met een overstap naar Brazilië.