Boyata verkoos Club Brugge boven buitenland: Hij had verschillende mogelijkheden

Boyata verkoos Club Brugge boven buitenland: "Hij had verschillende mogelijkheden"

10-02-2023 18:16
2

Club Brugge investeerde afgelopen zomer serieus in de kern en haalde flink wat dure nieuwelingen in huis. Eén van die nieuwelingen is Dedryck Boyata, die ook voor een andere uitdaging kon kiezen.

Club Brugge slaagde er afgelopen zomer in om Boyata weg te lokken bij Hertha BSC. De verdediger had echter nog andere opties. "Hij had verschillende mogelijkheden: in Frankrijk, Engeland, Rusland of Saoedi-Arabië", vertelt zijn vader in La Dernière Heure.

Toch werd het Club Brugge voor de verdediger. "Maar toen de kans van Club Brugge zich voordeed, besliste hij meteen om terug te keren naar België. Hij kwam ook terug om zijn ervaring over te brengen op de jongeren en zich te tonen aan het Belgische publiek", geeft vader Boyata aan.

Een groot succes werd dat echter nog niet. Boyata kende flink wat blessureleed en wist in zijn weinige partijen amper te overtuigen. Toch gelooft vader Boyata in zijn zoon en de slaagkansen bij Club Brugge. "Als hij over al zijn fysieke mogelijkheden beschikt, dan is Dedryck een speler die kan schitteren in België", geeft hij aan.

De inmiddels 32-jarige Boyata kwam voorlopig nog maar 680 minuten in actie voor Club Brugge. Bij de Bruggelingen heeft hij nog een contract tot medio 2025.