Theate hoopt ook kans bij Rode Duivels: Tevreden als ik Vertonghen mag vervangen

Theate hoopt ook kans bij Rode Duivels: "Tevreden als ik Vertonghen mag vervangen"

11-02-2023 21:01
5

De Rode Duivels hebben met Domenico Tedesco een nieuwe bondscoach, die mogelijk voor vernieuwing gaat zorgen. Er wordt al even geopperd om te verjongen in de defensie en daar hoopt Arthur Theate van te kunnen profiteren.

De verdediger van Stade Rennais kwam al enkele keren uit voor de Rode Duivels, maar wist zich nooit in de basis te werken. Toch hoopt hij onder Tedesco een nieuwe kans te krijgen en enkele anciens uit de ploeg te spelen.

"Ik zal uiteraard zeer tevreden zijn als ik in Zweden in de plaats van Vertonghen mag spelen", geeft Theate aan bij RTBF. Hij beseft echter ook dat dat niet makkelijk zal worden. "Ik respecteer de hiërarchie van de kleedkamer. Ik hoop alleen maar dat ik mijn kans krijg, maar het is natuurlijk logisch dat sommige gevestigde waarden met een voorsprong zullen beginnen", aldus Theate.

De nu 22-jarige Theate komt uit voor Stade Rennais, dat hem afgelopen zomer voor bijna twintig miljoen euro overnam van Bologna. Bij de Franse club is hij een basispion en kwam hij al 29 keer in actie.