Schorsingen gaan mee naar de Play-Offs van Challenger Pro League, kaarten niet

Schorsingen gaan mee naar de Play-Offs van Challenger Pro League, kaarten niet

09-02-2023 17:53
1

Aankomend weekend staat in de Challenger Pro League de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma. Daarna is het tijd voor de Play-Offs. Hoe zit het nu juist met de kaarten en de schorsingen? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Op zaterdag ontvangt Beveren om 16 uur Dender. Later op de dag zijn er nog SL 16 FC – Club NXT, Deinze – RSCA Futures en Lommel – Lierse Kempenzonen. Op zondag volgen nog de duels Virton – Jong Genk en Beerschot – RWDM. Daarna weten we welke zes ploegen bij de eerste zes en welke ploegen bij de laatste zes ploegen zitten.

Spelers die op de slotspeeldag een rode kaart of hun vijfde gele kaart van het seizoen krijgen, hebben het vlaggen. Schorsingen gaan immers mee naar de Play-Offs. Dit gaat niet op voor gele kaarten. Alle gele kaarten (minder dan vijf) worden bij de start van de Play-Offs kwijtgescholden. In het reglement staat immers dat er geen overdracht is van gele kaarten van de reguliere competitie naar de Play-Offs.

In de Play-Offs zijn spelers al geschorst na drie gele kaarten. In de reguliere competitie was dat pas na vijf gele prenten.