Vercauteren over rol bij België: ''Ken mijn plaats in tegenstelling tot anderen''

Vercauteren over rol bij België: ''Ken mijn plaats in tegenstelling tot anderen''

09-02-2023 08:40 Laatste update: 08:53
26

Vercauteren werd woensdag aangetrokken als technisch directeur van de Rode Duivels. Op dezelfde dag werd Domenico Tedesco aangesteld als bondscoach. Vercauteren en Tedesco gaan dus samenwerken en Vercauteren spreekt over de rol die hij gaat bekleden.

''Het is te vroeg om in detail te treden, maar alles zal gebeuren in overleg'', vertelde oud-bondscoach Vercauteren over de samenwerking aan Het Belang van Limburg.

''Ik ken mijn plaats, in tegenstelling tot anderen. Natuurlijk moeten we kunnen discussiëren, maar het is de bedoeling dat ik Domenico help in de schaduw. Ik ben hier om de best mogelijke omstandigheden te creëren'', aldus de voormalig hooftrainer van meerdere clubs uit de Jupiler Pro League over zijn rol op de achtergrond.

Vercauteren was in 2009 een aantal maanden interim-trainer van de Rode Duivels. Daarnaast stond hij in het verleden aan het roer van Royal Antwerp FC, RSC Anderlecht, KRC Genk, Cercle Brugge en KV Mechelen. Nu zal Vercauteren Tedesco op de achtergrond helpen om de Rode Duivels naar het EK van 2024 te loodsen.