'Voetballend Kroatië in spanning: Modric wordt gevraagd om te stoppen'

'Voetballend Kroatië in spanning: Modric wordt gevraagd om te stoppen'

8 februari - 16:12
5

Luka Modric (37) heeft een nieuw contract voorgeschoteld gekregen door Real Madrid. Deze bevat een voorwaarde die vermeld dat hij moet stoppen bij het nationale elftal van Kroatië. Deze is niet onderhandelbaar, meldt OneFootball, geciteerd door het Kroatische Juratnji.

De Kroatische spelmaker heeft een contract liggen die geldig is tot juni 2023. Deze wil de club uit Madrid openbreken door middel van een nieuwe verbintenis met een ultimatum voor Modric. De vijfvoudig Champions League winnaar is niet de enige sterkhouder van Real Madrid wiens contract afloopt aankomende zomer. Ook spits Karim Benzema en middenvelder Toni Kroos zijn binnenkort transfervrij als ze geen verlenging krijgen.

De voorwaarde die inbegrepen is bij dit contract zal betekenen dat Modric moet stoppen bij het nationale elftal, waar hij goed was voor zo’n 162 wedstrijden en 23 doelpunten. Dit zal een enorme aderlating zijn voor de Vatreni die hiermee hun aanvoerder kunnen verliezen. Tot het afgelopen WK in Qatar was de veronderstelling in Madrid dat de Kroaat ging stoppen voor de nationale ploeg. De opkomende Nations League finale en het behaalde brons in Qatar schijnen de spelmaker te motiveren om actief te blijven voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic.