Club Brugge moet Jutglà en Skov Olsen ook tegen counterend Union missen

Club Brugge moet Jutglà en Skov Olsen ook tegen "counterend" Union missen

8 februari - 15:40
31

Met Club Brugge tegen Union Saint-Gilloise opent de 25e speeldag van de Jupiler Pro League vrijdagavond al met een knal. Enerzijds belooft de huidige runner-up een vette kluif te worden voor de regerende landskampioen, anderzijds ligt daar misschien de ideale kans voor Club om nog wat vertrouwen te tanken voor de komst van SL Benfica. Scott Parker mocht het komen uitleggen op zijn perspraatje.

Twee dagen voor de belangrijke afspraak met Union heeft de Brit zijn tactische huiswerk al klaar. "Union is een defensief sterk team dat vooral op de counter speelt. Het is dus aan ons om zelf kansen te creëren. Vorige week speelden we een goede wedstrijd en we willen graag doorgaan op dat elan", verwijst Parker naar het doelpuntenloze gelijkspel bij Royal Antwerp FC.

Parker verwacht dus eerder dat Union in de omschakeling zal spelen, maar dat maakt het duel er uiteraard niet eenvoudiger op. Aangezien komende woensdag ook nog eens Benfica over de vloer komt in de achtste finales van de Champions League, zou het wel eens een veelbetekenende week kunnen worden voor Club. Toch benadrukt Parker dat de focus momenteel nog volledig op deze vrijdag ligt.

Afwezigen
Aan de praktische kant moet de Club-coach het verstek van twee jongens aankondigen. Ferran Jutglá en Andreas Skov Olsen geraken al zeker niet volledig fit voor de confrontatie met Union. "Jutglà traint opnieuw individueel, maar vrijdag komt nog te vroeg. We hopen uiteraard om hen beide terug beschikbaar te hebben voor de wedstrijd tegen Benfica", klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie