OH Leuven hield supportersvergadering: Ze hebben enorme impact op de spelers

OH Leuven hield supportersvergadering: "Ze hebben enorme impact op de spelers"

8 februari - 15:22
0

Dinsdagavond vond er aan Den Dreef een open supportersvergadering plaats. Een zestigtal leden van supportersverenigingen van OH Leuven kwam samen op de club en mocht daar vragen stellen aan enkele prominente figuren, zoals trainer Marc Brys, sportief directeur Ariël Jacobs en spelers Mathieu Maertens en Siebe Schrijvers. Dat gesprek verliep naar verluidt in opperbeste sfeer.

Nog niet zo lang geleden maakten verschillende supportersorganen in Leuven zich de bedenking dat ze graag wat meer inside informatie zouden hebben over hun club. Daarop trokken ze hun stoute schoenen aan: of het niet mogelijk was om enkele keren per jaar een gemeenschappelijke vergadering te organiseren. OHL ging daar gretig op in. Nu ontmoeten beide partijen elkaar jaarlijks drie maal. Dinsdagavond was dat voor de eerste keer in 2023 het geval.

De aanwezige fans hadden onder meer vragen over de voorbije wintermercato (die voor OHL niet perfect gelopen is) en de mindere resultaten van de laatste weken. Zo pakten de Leuvenaars slechts vijf punten uit zes wedstrijden. Die mindere kantjes werden eveneens besproken. CEO Peter Willems kan geen kwaad woord kwijt over het initiatief. "Er werden belangrijke boodschappen gegeven en we gaan hier allemaal samen mee aan de slag", noteerde de website van OHL uit zijn mond. Volgens hem hebben de aanwezigen hun "grote hart" voor de club duidelijk aangetoond.

Brys kan zijn baas daar enkel in volgen. "Ik vond het een enorm constructieve en open vergadering waar iedereen kon zeggen wat er op hun lever lag. Supporters hebben het recht om gehoord te worden", klinkt het bij de trainer. Hij vindt het dan ook "prachtig" dat de club op die wens ingaat. Tot slot was er nog ruimte voor een persoonlijke noot. "Ik dank ook alle supporters voor de steunbetuigingen in deze voor mij moeilijke periode", besluit Brys. De Antwerpenaar moest recent namelijk afscheid nemen van zijn moeder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie