Anderlecht zoekt geld, ook via spelers: 'Shirts vanaf nu tegen betaling schenken'

Anderlecht zoekt geld, ook via spelers: 'Shirts vanaf nu tegen betaling schenken'

08-02-2023 15:05
83

RSC Anderlecht beleeft economisch barre tijden. De Belgische recordkampioen moet de tering naar de nering zetten, door minder kosten te maken én extra opbrengsten te zoeken. Binnen die laatste peiler heeft de club nu wel een bijzonder besluit genomen: spelers mogen geen truitjes meer gratis wegschenken.

Tot nu toe was het de gewoonte bij Anderlecht, zoals bij het leeuwendeel van de profclubs, dat spelers truitjes aan vrienden of familie kostenloos konden overhandigen. Dat zal vanaf heden niet langer het geval zijn. L'Avenir weet dat er opdracht is gegeven om ook die 'vriendendiensten' betalend te maken. Concreet zullen spelers die een shirt willen geven, vanaf nu zo'n 60 euro op tafel moeten leggen.

Dat mag dan wel een peulschil zijn voor een goedbetaalde voetbalprof, het toont aan hoe hardnekkig Anderlecht op zoek gaat naar vers geld. L'Avenir oppert bovendien dat de spelers in kwestie het geld niet per se uit eigen zak moeten betalen. Ze kunnen ook aan de begunstigde vragen om 60 euro over te maken ... Of hoopt Anderlecht dat er vanwege de nieuwe maatregel gewoonweg minder shirts worden weggeschonken?