'FC Barcelona geeft niet op en plant volgende poging voor Carrasco en Amrabat'

'FC Barcelona geeft niet op en plant volgende poging voor Carrasco en Amrabat'

08-02-2023 14:47 Laatste update: 14:59

FC Barcelona is Yannick Carrasco niet vergeten, zo lijkt het. Er was deze winter al sprake van een overstap richting Catalonië, maar toen kwam dat er niet van voor onze Rode Duivel. Komende zomer zou Barça echter terugkomen. Naast hem zijn ook Sofyan Amrabat (Fiorentina, ex-Club Brugge) en Vitor Roque (CA Paranaense) topprioriteiten.

Afgelopen wintermercato stuurde Barcelona Memphis Depay naar Atlético Madrid. Als wederdienst werd er gesproken over Carrasco. Uiteindelijk bleef de vleugelaanvaller aan boord in Madrid, maar van uitstel hoeft geen afstel te komen. Volgens Mundo Deportivo zou Barça vanaf mei een nieuwe poging wagen voor Carrasco.

Ook het verhaal van Amrabat is bekend: Barcelona wilde hem overnemen van Fiorentina, maar de paarse club liet hem niet gaan. Dat wil niet zeggen dat een transfer definitief van de baan is: volgens Mundo Deportivo heeft Barcelona Amrabat nog altijd in het vizier.

'De drie doelen van Barça voor de zomer', aldus de krant, die ook nog verwijst naar Vitor Roque. Die Braziliaan is pas zeventien, maar kondigt zich bij Paranaense aan als grote belofte. In zijn geval zou het om een definitieve transfer gaan. Onduidelijk is of de club Carrasco en Amrabat weer wil huren of dan wél kan kopen.