Strupar (ex-KRC Genk) na hartaanval: “Ik had kunnen sterven op het veld”

Strupar (ex-KRC Genk) na hartaanval: “Ik had kunnen sterven op het veld”

08-02-2023 13:35
13

Branko Strupar heeft vorige week vrijdag een hartaanval overleefd. De oudgediende van KRC Genk, die bekend stond als de beer van Zagreb, was gelukkig op tijd in het ziekenhuis.

De 53-jarige Strupar vertelt aan Het Belang van Limburg over de heftige gebeurtenis. Strupar voelde zich eigenlijk al niet helemaal fit, maar besloot toch een balletje te trappen met wat vrienden. “Ik had kunnen sterven op het veld. Want ik begon me steeds beroerder te voelen. Ik ben na afloop meteen naar huis gekomen, waarop mijn vrouw Sanja met me naar de spoedafdeling is gereden.”

Strupar vertelt verder dat de dokter in dienst direct in de gaten had wat er met hem aan de hand was. “Meneer, u heeft een hartaanval, we gaan u onmiddellijk opereren. Eén bloedvat bleek volledig verstopt. Gelukkig konden ze via de lies twee stents steken, waardoor het gevaar geweken was", zo vertelde een dankbare en opgeluchte Strupar.

Het gesprek met Strupar werd vrolijk en hoopvol afgesloten. De oude bekende van Genk kijkt reikhalzend uit naar een mogelijke vijfde landstitel voor KRC Genk. “Hopelijk om een vijfde landstitel van KRC Genk te vieren, ze doen het schitterend dit seizoen.”