Kompany herkent hypocrisie via de beschuldigingen aan Manchester City

Kompany herkent hypocrisie via de beschuldigingen aan Manchester City

08-02-2023 12:15
6

Vincent Kompany, de huidige hoofdtrainer van Burnley FC, herkent de hypocrisie wanneer het gaat om de recente veroordelingen rond zijn oude club Manchester City FC. Zijn oude werkgever moet vrezen voor grote sancties nadat de club beschuldigd wordt door de Premier League van het niet nakomen van de financiële regelgeving.  

Kompany denkt dat de gehele voetbalindustrie weleens in de spiegel mag kijken. “Maar als iedereen naar zichzelf kijkt, dan is de voetbalindustrie in het algemeen geen industrie die zich kan permitteren om met het vingertje te wijzen. Ik ben erg sceptisch als mensen dat doen en ik denk dat jullie allemaal een beetje een glimlach op jullie gezicht krijgen als jullie weten hoe de voetbalindustrie in elkaar zit”, zo vertelt hij aan de BBC.

De sancties die Manchester City nu mogelijk aan zijn broek krijgt zijn niet mals. Zo dreigt er puntenaftrek of zelfs degradatie. Kompany zelf heeft met Manchester City een flinke prijzenkast bij elkaar gespeeld. Zo werd hij vier keer kampioen van Engeland, twee keer won hij de Engelse beker, twee keer won hij de Engelse supercup en vier keer won hij de Engelse League cup. De verdediger kwam uiteindelijk 360 wedstrijden uit voor Manchester City.