Ferrera reageert na kritiek Vanhaezebrouck: Jonge gasten zijn nog niet klaar

Ferrera reageert na kritiek Vanhaezebrouck: "Jonge gasten zijn nog niet klaar"

08-02-2023 13:31
1

Hein Vanhaezebrouck haalde afgelopen weekend stevig uit naar het bestuur van KAA Gent en gaf onder andere aan dat er niet voldoende werd gewerkt met de jeugdopleiding. Die uitspraken kreeg ook Emilio Ferrera, coach van de beloften te horen. Hij voelt zich echter niet geviseerd.

"Heins uitspraken zijn paradoxaal", begint Ferrera in Het Laatste Nieuws. "Ik snap dat het sommige mensen op de tenen heeft getrapt. Dat ze na Fofana en Salah nog niet klaar zijn? Waarschijnlijk", aldus de trainer van de beloften.

Voor Ferrera is het dus zeker geen kritiek richting hem. "Ik beschouw dit niet als kritiek. Je moet durven zeggen tegen die jonge gasten dat ze nog niet klaar zijn. Ze alleen maar ophemelen, dat werkt niet. Hein heeft overigens de kwaliteit om niet naar een geboortedatum van een speler te kijken. Zijn ze klaar, dan krijgen ze hun kans", aldus de trainer.

Toch kreeg Vanhaezebrouck zelf kritiek dat hij niet naar wedstrijden van beloften gaat kijken. "Dat Hein niet aanwezig is, wil niet zeggen dat hij niet op de hoogte is van de ontwikkeling van de spelers", verdedigt Ferrera de trainer.