KAA Gent voert koersverandering in: Kwaliteit boven kwantiteit

KAA Gent voert koersverandering in: "Kwaliteit boven kwantiteit"

08-02-2023 11:45
5

Bij KAA Gent lijkt men de laatste maanden en heuse koersverandering te hebben ingezet. In het verleden deed men wel vaker een beroep op makelaars en vooral Mogi Bayat, maar dat lijkt inmiddels veranderd te zijn. Niet verrassend, geeft Samuel Cardenas aan.

Cardenas werd recent aangesteld als Hoofd Scouting van de club en lijkt mee voor die koersverandering te hebben gezorgd. Minder transfers, maar wel meer gericht gescout. "Natuurlijk zijn de financiële mogelijkheden van de meeste Belgische clubs beperkt. Maar dan komt het erop aan om goed en slim te werken. Ons nieuwe mantra is: kwaliteit boven kwantiteit", geeft hij aan in clubblad WigWam.

Die aanpak heeft onder andere voor de komst van Hong en Okumu gezorgd. "Een speler als Hong stond niet bekend als een supertalent, hij was een ‘undervalued player’, zo konden wij hem binnenhalen. Okumu was een goed voorbeeld van een ontdekking via ‘klassiek scouten'", aldus Cardenas.

Die manier van werken zou volgens Cardenas weer voor successen moeten zorgen bij Gent. "Als je erin slaagt om creatief te werken ondanks beperkte financiële middelen, dan kan je als Belgische club goede transfers realiseren. KAA Gent is lange tijd vereenzelvigd met het ontwikkelen van ondergewaardeerde of onderschatte talenten uit het buitenland en we willen verdergaan op dat succesvolle spoor", besluit Cardenas.