'Coucke denkt voorlopig niet aan een verkoop van RSC Anderlecht'

'Coucke denkt voorlopig niet aan een verkoop van RSC Anderlecht'

08-02-2023 10:16
93

Het artikel van HUMO over de gang van zaken heeft heel wat teweeg gebracht. Zo werden onder andere Wouter Vandenhaute en Peter Verbeke hard aangepakt, maar werd ook gealludeerd op een mogelijke verkoop van Marc Coucke van de club. Dat wordt nu tegengesproken.

In 2018 werd Coucke officieel eigenaar/voorzitter van de club. Zijn periode bij de Brusselaars verliep echter niet al te best, met sindsdien nog geen enkele prijs. In het verleden klonk het al dat Coucke eraan dacht om de club te verkopen en dat werd ook nog eens herhaald in HUMO. Bij Het Laatste Nieuws spreekt men andere taal.

Het dagblad geeft aan dat Coucke 'not amused' is met de gang van zaken bij de club, maar naar verluidt er nog niet aan denkt om de club ook te verkopen. De zakenman blijft gewoon eigenaar van de club, waar CEO Non-sports Kenneth Bornauw en CEO Sports Jesper Fredberg sinds kort de dagelijkse leiding over Anderlecht hebben.

Inmiddels is het nog afwachten wat er gaat gebeuren met Vandenhaute. Hij zette recent nog een stapje terug en werd niet-uitvoerend voorzitter, maar zal na het vernietigende artikel van HUMO allicht tekst en uitleg moeten geven aan de Raad van Bestuur van Anderlecht.