Tedesco en Vercauteren reageren na aanstelling bij KBVB: Een enorme eer

Tedesco en Vercauteren reageren na aanstelling bij KBVB: "Een enorme eer"

08-02-2023 10:01 Laatste update: 10:10
1

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft met Domenico Tedesco en Frank Vercauteren twee nieuwe belangrijke personen in de technische staf geworden. Het duo heeft ook grote ambities bij onze nationale ploeg.

De 37-jarige Tedesco wordt de nieuwe bondscoach en volgt Roberto Martinez op, die na het teleurstellende WK besloot om te vertrekken. De jonge coach kijkt ook enorm uit naar de uitdaging. "Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat, we zaten meteen op dezelfde golflengte", reageert hij op de officiële website van de KBVB. "Ik ben erg gemotiveerd en kan niet wachten om eraan te beginnen. Het is een grote eer voor mij om de nieuwe bondscoach van België te zijn", klinkt het.

Ook Vercauteren werd aangetrokken en keert zo terug naar de KBVB. Hij is voortaan de nieuwe technisch directeur van ons land. "Ik ben zeer enthousiast om deze nieuwe belangrijke stap in mijn loopbaan die ik al enige tijd aan het voorbereiden ben, aan te gaan", geeft Vercauteren aan.

Vercauteren zag de Rode Duivels ook groeien, maar beseft dat het werk zeker nog niet voorbij is. "We mogen nooit op onze lauweren rusten. Het is dan ook onze plicht de toekomst voor te bereiden. Het volstaat niet sterk te zijn op papier; het belangrijkste is om onze kwaliteiten om te zetten in resultaten op het veld, en dit met al onze nationale ploegen. Dit moet onze ambitie zijn", besluit hij.