Daerden over rappe groei Paintsil: ''Iemand nodig die over zijn bol wrijft''

Daerden over rappe groei Paintsil: ''Iemand nodig die over zijn bol wrijft''

8 februari - 09:00
9

Joseph Paintsil is dit seizoen op dreef met 12 assists en 10 goals in 20 wedstrijden. De snelle aanvaller was niet altijd zo trefzeker en belangrijk voor KRC Genk. Jos. Voormalig assistent-coach Daerden, die nog werkte met Paintsil, gaat in op de metamorfose.

''Hij heeft iemand nodig die over zijn bol wrijft'', vertelde Daerden aan Het Nieuwsblad. Daerden zei ook dat Wouter Vrancken daar goed in is. 

''Door in een colère te schieten, ga je niet veel bereiken, je moet hem op een zachte manier zeggen waar het op staat'', lichtte Daerden verder toe over hoe Paintsil zich heeft kunnen ontpoppen tot trefzekere snelheidsduivel.

Waarom is het onder andere coaches dan niet gelukt? ''Maar Felice kon zich bijvoorbeeld moeilijk uitdrukken in het Engels, waardoor het moeilijker was om bij zo'n jongen binnen te dringen'', zei Daerden over het communicatieprobleem door verschillende talen.

Daerden geeft ook een andere oorzaak aan van het nu pas doorbreken van Paintsil. ''In zijn eerste seizoen moest hij meteen opboksen tegen Trossard en Ito, die hem nadien nog jarenlang uit het elftal heeft gehouden'', aldus Daerden.

KRC Genk staat op een stevige 1e plek in het klassement van de Jupiler Pro League met 7 punten voorsprong op nummer 2 Royale Union Saint Gilloise. Aankomende zondag speelt Genk de topper tegen Royal Antwerp FC, dat op de 3e plek staat in de Jupiler Pro League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie