Kompany blijft in de running voor de FA Cup dankzij doelpunt in de extra tijd

07-02-2023 22:44
6

Ook in Engeland is de beker de kortste weg naar Europa. Vincent Kompany blijft ook na dinsdagavond in de running om met Burnley dit seizoen de FA Cup te winnen. Burnley versloeg immers Ipswich Town met 2-1. De beslissende treffer viel pas in de blessuretijd.

Kompany deed wederom een beroep op een hele reeks spelers met een verleden in de Jupiler Pro League. In de basis begonnen onder meer Ameen Al-Dakhil; Samuel Bastien en Vitinho. Voorin had Kompany een eerste basisplaats voorzien voor Lyle Foster (ex-Westerlo).

Op 28 januari stonden de twee ploegen al eens tegenover elkaar, maar toen bleven ze op een 0-0 gelijkspel steken. Dinsdag was het tijd voor de return. Wie vijf minuten te laat aanwezig was, had twee goals gemist. Na twee minuten opende Nathan Tella de score namens de thuisploeg. Een minuut later scoorde George Hirst tegen.

Op Turf Moor bleef het daarna spannend. Uiteindelijk was het toch de ploeg uit de EFL Championship die het laken naar zich toe trok. In de 94e minuut maakte Tella zijn tweede van de avond. Even voordien was Foster geblesseerd uitgevallen. Bij Burnley viel onder meer nog Josh Cullen in.

In de vijfde ronde neemt Burnley het thuis op tegen League One-club Fleetwood Town. Het duel zal plaatsvinden op 1 maart.