Mogelijk geen Union Berlin voor Orban, Leipzig-kapitein kiest voor stamceldonatie

Mogelijk geen Union Berlin voor Orban, Leipzig-kapitein kiest voor stamceldonatie

7 februari - 21:56
3

Zaterdag staat in de Bundesliga RB Leipzig – Union Berlin op het programma. De kans is groot dat Willi Orban de topper mist. De aanvoerder van RB Leipzig kreeg een oproep als stamceldonor en gaat daar graag op in.

Sinds 2017 staat Orban geregistreerd als stamceldonor. Vijf jaar later kan de Hongaar een mensenleven redden. "Nu is even voetbal ondergeschikt", noteerde Bild uit de mond van Orban. "Ik twijfelde niet. Met heel weinig moeite kan ik het leven van iemand anders redden. Ik hoop dat de ontvanger volledig kan genezen."

Al enkele dagen krijgt Orban voorbereidende injecties. Op woensdag vindt de effectieve donatie – alles als goed verloopt – plaats. Na een donatie wordt aangeraden om tien dagen niet te sporten. Dus RB Leipzig – Union Belrlin wordt zo meer dan waarschijnlijk een partij zonder de vaste aanvoerder van de thuisploeg.

In de Bundesliga staat RB Leipzig momenteel vierde in de stand met 36 punten. Union Berlin staat op de tweede plaats met 39 punten. Bayern München staat met 40 punten aan de leiding in de Duitse Eerste Klasse. Orban miste dit seizoen nog geen enkel duel van Leipzig in de Bundesliga.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie