UPDATE: De politiek moeit zich, Smet en Vervoort willen Union helpen met stadion

UPDATE: De politiek moeit zich, Smet en Vervoort willen Union helpen met stadion

7 februari - 17:50 Laatste update: 22:27
76

De plannen van Union SG om een nieuw stadion te realiseren krijgen negatief advies van een plaatselijk schepencollege. Dit is een flinke tegenslag voor de huidige nummer twee van de Jupiler Pro League.

Zo loopt de procedure om uiteindelijk in staat te zijn om een nieuw stadion te realiseren niet geheel zonder horten of stoten. ‘Het schepencollege van Vorst spartelt tegen en gaf een negatief advies over de beoogde stadionplannen. De Brusselse club vraagt nu de Brusselse gewestregering om tussenbeide te komen’, zo schrijft het Nieuwsblad.

Union heeft in een statement duidelijk zijn onbegrip en ongenoegen geuit over het negatieve advies. “Al meer dan vier jaar proberen we via constructief overleg een oplossing te zoeken voor de stadionproblematiek die het voortbestaan van onze club in gedrang brengt”, zegt CEO Philippe Bormans.

De plannen van Union waren al even bekend, zo wil de club zijn nieuwe stadion vestigen aan de Bemptsite in Vorst. Union heeft al een bod gedaan van 3,5 miljoen euro om de Bemptsite te kopen. Het nieuwe stadion kan Union extra financiële middelen bieden door bijvoorbeeld meer kaartverkoop. De locatie is ook van belang voor Union. De Bemptsite is slechts op 2,5 kilometer van het huidige Joseph Mariënstadion, deze locatie houdt de club lokaal. 

Update: Op dinsdag liet Pascal Smet zich horen op Twitter. De Brusselse staatssecretaris – onder meer bevoegd voor stedenbouw – schrijft dat hij zich samen met Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Rudi Vervoort zich gaan mengen in het stadiondossier van Union. Smet wil een tussen de club, de gemeente Vorst en het Brusselse Gewest krijgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie