Club Brugge in de rechterkolom: sinds Parker overnam deden negen clubs beter

Club Brugge in de rechterkolom: sinds Parker overnam deden negen clubs beter

7 februari - 17:15 Laatste update: 21:36
17

Club Brugge hoopte betere tijden tegemoet te gaan onder het bewind van Scott Parker, maar net als elke andere trainer beschikt die niet over een magische toverstok. Na zes wedstrijden onder zijn leiding boekte Blauw-Zwart nog maar één zege. In de rangschikking van 2023 vindt de regerende landskampioen zichzelf dan ook niet in de linkerkolom terug ...

Nadat Carl Hoefkens in de nasleep van de kerstdagen zijn ontslagbrief opgestuurd kreeg, nam Parker niet veel later het stokje over. De Britse gentleman moest het vertrouwen weer in de Brugse spelersgroep pompen. Dat is tot dusver eigenlijk nog niet gelukt. In zijn debuutwedstrijd ging Parker meteen onderuit, al was een verplaatsing naar koploper KRC Genk eerder een vergiftigd geschenk.

Ook nadien, tegen tegenstanders van minder allooi, geraakte de Brugse trein evenwel nog niet op kruissnelheid. Zo totaliseerde Club in de zes JPL-duels onder Parker amper zeven punten. Dat is een duidelijke buis. Als je een klassement opmaakt uitsluitend voor de speeldagen uit 2023, valt dat ook te zien in de plaatsing. Club Brugge is pas bovenaan in de rechterkolom terug te vinden. Aan de topploegen kan Parker nog niet tippen, maar zelfs mindere goden als pakweg Sporting Charleroi of Sint-Truiden deden het dit kalenderjaar al (merkelijk) beter. Werk aan de winkel op Jan Breydel!

Uiteraard vallen er enkele verzachtende omstandigheden in te roepen. Eerst en vooral zit Parker hoop en al een maand bij de club. Zonder al te veel voorbereiding is het lastig om zijn stempel te drukken. Daarnaast bevatte ook de rest van zijn programma tot nu toe enkele stevige kleppers, met naast Genk ook duels tegen rivalen als RSC Anderlecht en Royal Antwerp FC. Verliezen deed Club Brugge overigens niet meer sinds Parkers maidenwedstrijd. De vele gelijke spelen zouden ze echter graag inruilen voor enkele extra driepunters.

De huidige stand van de JPL, enkel kijkend naar resultaten in 2023:

1. Genk 16/18
    Union 16/18
3. Antwerp 11/18
4. Charleroi 9/18
    Sint-Truiden 9/18
    Standard 9/18
7. Anderlecht 8/18
    Cercle Brugge 8/18
    Westerlo 8/18
10. Club Brugge 7/18
    Gent 7/18
    Kortrijk 7/18
    Mechelen 7/18
    Seraing 7/18
    Zulte Waregem 7/18
16. OH Leuven 5/18
17. Eupen 3/18
18. Oostende 1/18

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie