'Al-Nassr probeert FC Barcelona-veteraan over te halen met megacontract'

'Al-Nassr probeert FC Barcelona-veteraan over te halen met megacontract'

07-02-2023 16:18
1

De toekomst van Sergio Busquets bij FC Barcelona is onzeker en daar hoopt het Saoedi-Arabische Al-Nassr op in te spelen. De club bereidt een megavoorstel voor van achttien miljoen euro op jaarbasis.

De bedragen die worden genoemd door Mundo Deportivo zijn belastingvrij, waardoor het brutosalaris nog een stuk hoger ligt. Al Nassr hoopt Busquets voor twee jaar vast te leggen. Busquets is nog niet ingegaan op het aanbod, omdat hij wacht op de aanbieding van Barça om zijn contract te verlengen. Hij weet immers dat trainer Xavi Hernández langer met hem verder wil.

Busquets kan ook naar de MLS. Daar hoopt het Inter Miami van David Beckham hem in te lijven. Een deal zou voor de kerstdagen dichtbij zijn geweest, maar nu zijn er twijfels bij de routinier, klinkt het.

Het contract van Busquets loopt aan het eind van dit seizoen af. De middenvelder, die momenteel met een enkelblessure kampt, is weer helemaal opgeleefd dit seizoen. Hij is een sleutelspeler en met de nieuwe rol van Frenkie de Jong komt hij beter tot zijn recht.