'Alderweireld zou voorstander geweest zijn van Henry als bondscoach Rode Duivels'

'Alderweireld zou voorstander geweest zijn van Henry als bondscoach Rode Duivels'

07-02-2023 14:45 Laatste update: 15:38
10

Als alles goed gaat, dan maakt Toby Alderweireld binnenkort kennis met bondscoach Domenico Tedesco. De aanstelling is echter nog niet officieel. Alderweireld sprak zich uit over de wens van een eventueel bondscoachschap van Thierry Henry.

"Ik heb intussen wel wat opgezocht", zei Alderweireld die Tedesco nog niet kende. "Al moet het eerst nog officieel worden'', aldus Alderweireld.

Ook ging Alderweireld in op een eventuele keuze voor Henry. "Hij heeft alles gewonnen en lag goed in de groep", vertelde Alderweireld aan Sporza over of Henry een goede aanstelling zou kunnen zijn als bondscoach van de Rode Duivels.

"De meeste mensen dachten dat hij Roberto Martinez 2.0 zou zijn of een variatie, maar hij heeft eigen ideeën. Ik was zeker fan van hem" zei Alderweireld over Henry. De verdediger vindt dat Henry een originele visie heeft op het voetbal en geen verlengde is van voormalig bondscoach Martinez.

Henry was nog actief als assistent tijdens het afgelopen WK. Na het vertrek van Martinez zijn de Rode Duivels in afrondende gesprekken met Tedesco. 24 maart spelen de Rode Duivels alweer hun eerste partij sinds het WK tegen Zweden voor de EK-kwalificatie.