Nieuwe functie: KRC Genk stelt Witters aan als 'manager goalkeepers'

Nieuwe functie: KRC Genk stelt Witters aan als 'manager goalkeepers'

07-02-2023 13:29
7

Koen Witters is bij KRC Genk benoemd tot 'manager goalkeepers'. Witters werkt al veertien jaar in de jeugdopleiding van KRC Genk en moet die keepersopleiding nu verder professionaliseren. 

KRC Genk heeft al langer een traditie met doelmannen uit de eigen jeugd. Momenteel zitten er met Maarten Vandevoordt, Mike Penders, Tobe Leysen en Vic Chambaere zelfs vier in de A-kern. 

'Om de werking van de gerenommeerde Genkse keepers academy ook in de toekomst te bestendigen, wordt Witters nu aangesteld als manager goalkeepers', klinkt het in een persbericht. 'KRC Genk streeft er elk jaar naar om bij de vier doelmannen van de A-kern minstens drie jeugdproducten te plaatsen. Vanuit die filosofie vonden ook al verschillende doelmannen vanuit de Cegeka Arena de weg naar de G5-competities.'

Head of Football Dimitri de Condé hoopt dat Witters voor nog meer succesvolle doelmannen kan zorgen. "Voor de club is het een belangrijke stap dat we de continuïteit verzekeren en de werking van de keepers nog verder professionaliseren, zodat we erin slagen om ook toptalenten van de huidige en de volgende generaties in Genk te krijgen en op te leiden", reageert hij op de officiële website.