Tegenstander van Club Brugge: Gemakkelijk om hen vast te zetten

Tegenstander van Club Brugge: "Gemakkelijk om hen vast te zetten"

07-02-2023 13:16
15

Club Brugge staat momenteel op een schamele vierde plaats in de Jupiler Pro League. Wat loopt er toch mis bij de landskampioen? Een video-analist van één van hun vorige tegenstanders legt uit.

De analist wil om logische redenen anoniem blijven, maar legt wel de pijnpunten bloot. "Wij wilden er in eerste instantie voor zorgen dat we hun twee centrale verdedigers constant hoog onder druk zetten - voetballend behoren zij niet tot de beteren", staat te lezen in Het Laatste Nieuws. "Daar hebben ze toch een probleem in mijn ogen."

Verdedigen op Club is daarom niet zo lastig. "Club voetbalt te statisch. Het is gemakkelijk om hen vast te zetten. Lang en Skov Olsen blijven constant breed - Lang is de enige die af en toe naar binnen kruipt. Als je Racing Genk of zelfs Anderlecht ziet voetballen... Daar zit veel meer beweging in. Hun voetbal is gebaseerd op individuele klasse. Ik vind het te voorspelbaar, er gaat weinig verrassing van uit."

Die verrassing zal Club op vrijdag wel nodig hebben. Het speelt dan thuis tegen Union, de huidige nummer twee in het klassement.