Vandenhaute in nauwe schoentjes bij Anderlecht: De maat is vol

Vandenhaute in nauwe schoentjes bij Anderlecht: "De maat is vol"

07-02-2023 12:16 Laatste update: 13:00
83

Humo pakt dinsdag uit met een lijvig artikel over de interne keuken van Anderlecht. Onder meer voorzitter Wouter Vandenhaute komt er slecht uit. Dat is natuurlijk koren op de molen voor het fanboard, dat hem al een tijdje weg wil. 

"De voorbije weken bereikten ons vanuit de club al allerlei onheilspellende geruchten", vertelt fanboard-lid Nico Deraedt aan Het Nieuwsblad. "Die zijn door dit artikel allemaal bevestigd. Wat ons vooral stoort, is dat Vandenhaute zich nog steeds blijkt te moeien met de dagelijkse werking van de club, ook nu hij zogezegd een niet-uitvoerende voorzitter is."

De gesprekken met Vandenhaute hebben niets uitgehaald. "We hebben de voorbije weken al samengezeten met Vandenhaute en hem vervolgens op leugens betrapt, onder meer over het ontslag van Vincent Kompany en de aanstelling van Felice Mazzu. Nu blijkt dat hij opnieuw liegt en zich nog steeds moeit met het dagelijkse bestuur is voor ons de maat vol. Vandenhaute moet een stap terugzetten."

Vandenhaute zou ook nog forse onkosten aanrekenen voor zijn werk bij Anderlecht. De vennootschap van Vandenhaute en zijn echtgenote Catherine Van Eylen factureert jaarlijks volgens Humo voor 500.000 euro.