KV Oostende op rand van de afgrond: Het wordt een lange week

KV Oostende op rand van de afgrond: "Het wordt een lange week"

07-02-2023 12:00 Laatste update: 12:14
8

Het ziet er niet goed uit voor KV Oostende. Na een 1 op 24 is het afgezakt naar de voorlaatste plaats in de Jupiler Pro League. Sieben Dewaele zet alles op alles om het tij te keren. 

Ook tegen Anderlecht verloor KV Oostende weer. "Voor de wedstrijd zat de sfeer goed", benadrukt Dewaele bij Het Nieuwsblad. "Iedereen had energie, iedereen wilde ervoor gaan. Maar na de wedstrijd bleef daar natuurlijk weinig van over. We moeten onszelf nu snel opladen voor de match van zondag in Waregem, want die moet worden gewonnen. Er resten ons weinig andere mogelijkheden."

Volgt bij een nederlaag ook de degradatie? "Dat ga ik nu niet zeggen. Laat het ons houden op een verplichte driepunter. Het is misschien niet de laatste kans, maar de kleedkamer beseft ook het belang van die verplaatsing naar Essevee. Het wordt een lange week om ons niveau op te krikken."

Eerder dit seizoen moest Yves Vanderhaeghe al zijn koffers pakken bij de kustploeg. Opvolger Dominik Thalhammer doet het met een beschamende 4 op 27 niet bepaald beter...