Vermeeren maakt weer grote sier: Lezen in balbezit en -verlies, dat is een gave

Vermeeren maakt weer grote sier: "Lezen in balbezit en -verlies, dat is een gave"

06-02-2023 23:54 Laatste update: 23:57
5

Ook in de klapper tegen Club Brugge hield Arthur Vermeeren zich weer prima staande. De jongeling van Royal Antwerp FC leed amper balverlies op het middenveld en zat er verdedigend erg vaak tussen. Ook de ervaren Toby Alderweireld weet soms niet wat hij ziet.

De mandekker is na enkele maanden nog steeds onder de indruk van zijn zeventienjarige ploegmakker. "Goh, zeker!", geeft Alderweireld toe bij Extra Time. "Ik denk dat we ook een compliment aan onze technische staf moeten geven. Wij weten perfect wat we moeten doen in balbezit en balverlies. Dan komen de kwaliteiten van zo'n jongen bovendrijven. Op zeventienjarige leeftijd is dat fantastisch."

"Hij heeft vijf ballen verloren in een voor een middenvelder moeilijke match. Dat is top. Het lezen in balbezit en balverlies, dat is een gave", vult Gert Verheyen aan. Sam Kerkhofs ziet ook een mentale kracht. "Er lijkt een hele goeie kop op te staan. Op een gegeven moment is hij het die De Laet gaat kalmeren."

Doorbreken in België
Ook in zijn rijkgevulde loopbaan heeft Alderweireld zo'n talentvolle youngster nog niet vaak gezien. "Weinig eigenlijk. Vaak kom je iemand tegen die al jaren vanuit de jeugd wordt aangekondigd van "daar moet je op letten". Dat was bij hem eigenlijk niet het geval", vergelijkt de Rode Duivel. "Dat toont alleen maar aan hoe snel hij dingen oppikt en welk potentieel hij heeft. Met een juiste kop erop is het potentieel enorm."

Tot slot heeft Alderweireld nog een boodschap van algemeen nut voor andere opkomende jongens in onze Jupiler Pro League. "Het is heel positief voor het Belgische voetbal dat een jeugdspeler in België blijft om hier de kans te blijven bij een topclub. Gewoon wachten op het moment om je te laten zien. Je moet niet altijd naar het buitenland om carrière te maken, in België krijg je ook kansen."