Winteraanwinst Ngonge is van goudwaarde voor Hellas, punt tegen Lazio dankzij goal

Winteraanwinst Ngonge is van goudwaarde voor Hellas, punt tegen Lazio dankzij goal

06-02-2023 23:17

Cyril Ngonge is zijn avontuur bij Hellas Verona voortvarend van start gegaan. In zijn tweede wedstrijd voor de Italiaanse laagvlieger lukte onze landgenoot meteen een erg belangrijk doelpunt. Dankzij zijn kopbaltreffer pakte Hellas een punt tegen subtopper SS Lazio: 1-1.

Na een eerdere korte invalbeurt tegen Udinese (1-1) mocht Ngonge ditmaal van bij de aftrap het beste van zichzelf geven. Vijf minuten na de rust betaalde hij dat vertrouwen ook uit. De spits, een jeugdproduct van Club Brugge, kopte goed raak op een voorzet vanop de linkerflank. Daarmee kwam Hellas op 1-1, want net voor de pauze had Pedro de bezoekers uit Rome op voorsprong geplaatst.

Bij dat 1-1-gelijkspel zou het uiteindelijk ook blijven, zodat de cultclub uit Verona haar veertiende punt van dit Serie-A-seizoen te pakken heeft. Met dat aantal klautert het een heel klein beetje dichter bij de concurrentie. Hellas staat momenteel nét onder de rode grens. Het verschil met Spezia, het eerste team in de veilige zone, bedraagt vier punten.

Mogelijk kan Ngonge zijn kersverse werkgever de komende maanden verder uit het moeras trekken. De voorbije jaren deed hij het niet onaardig op de Nederlandse velden. Bij RKC Waalwijk en FC Groningen was Ngonge telkens goed voor vijf tot zeven competitiedoelpunten.